סדנאות, הרצאות, אירועים, חדשות וראיונות וכל מה שקורה בתכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל.
אירועים רבים פתוחים לקהל הרחב ומתקיימים בבית הנסן, בירושלים (רח׳ גדליה אלון 14).
במסגרת הביאנלה הראשונה לאומנויות ולעיצוב תל אביב 2020, יוצגו במגדל התצפית במוז"א –מוזיאון ארץ ישראל, תוצרים נבחרים של מספר קורסים בתכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל. לצד המוצגים תתקיים במקום תכנית רזידנסי מתמשכת בהשתתפות סטודנטים ובוגרי התכנית שיעבדו בחלל. ברזידנסי יתארחו עשרה מעצבים ומעצבות שיעבדו בחלל התערוכה במשך שבועיים בפורמט סטודיו עבודה פתוח, ויתקיימו הרצאות פתוחות לקהל.
במלאת 100 שנה להקמת ביה״ס ״באוהאוס,״ יזמנו שיתוף פעולה רחב היקף המפגיש מעצבים-חוקרים מהתואר השני לעיצוב תעשייתי באקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל, ומאוניברסיטת אנהאלט למדעים יישומיים בדסאו.
ב 15.8 נציג פרויקטים נבחרים במסגרת ארועי 100 שנה לבאוהאוס שיתקיימו בבית הנסן
תערוכה זו מוקדשת לפעולה הסיבובית והקשריה הטכנולוגים-חברתיים בהשתתפות סטודנטים, בוגרים ומרצים
בתפר שבין גילוי והסתרה חבוי עולם חמקמק. הסוד מכיל בתוכו פחד, פוטנציאל לחשיפה אשר עלולה לשנות את האופן בו הסביבה תופסת אותנו, אולי אפילו להעמידנו בסכנה. מצד שני, ישנם פרטים המקבלים את יופיים וערכם מעצם היותם סמויים מן העין. היכן שוכנים אותם סודות נסתרים?
קול קורא: תערוכה בנושא "הסטודיו האוטרקי" תיפתח בבית הנסן Hansen House בירושלים ביוני 2017 במסגרת שבוע העיצוב בעיר וביוזמתה של Bezalel M.Des - התוכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל. אם בעבר המונח "סטודיו" שימש לציין את המקום בו מתרחשת עבודת היצירה בלבד, היום התרחבו הפונקציות שלו לכלול פעילות יזמית, ייצור, מחקר, שיווק, יחסי ציבור, הפצה ועוד, ובהתאם רוב המעצבים נדרשים לעסוק בחלק או בכל התחומים האלו.
התערוכה תבחן באמצעות העבודות המוצעות את קווי המתאר החדשים של הסטודיו העכשווי כיחידה שלמה הממלאת את כל הפונקציות הנדרשות להביא חפץ, שירות או חוויה חדשים אל העולם ואל המשתמש.
הפלטפורמה היא במה חדשה לעיצוב נסיוני בה יוצגו לאורך השנה שלוש תערוכות מתחלפות החושפות עשייה חקרנית של הסטודנטים בתוכנית במסגרות הקורסים השונים.
התערוכה הראשונה עוסקת במערכת היחסים שבין האדם והטבע.
התערוכה השנתית של קורס אוצרות בהנחיית מיה דבש עוסקת בדיסוננס שבין רתיעה למשיכה, ברגשות ובתחושות הקשורים במחלות ובאבנורמליות של הגוף.
את התערוכה אצרו ועיצבו הסטודנטים כחלק ממהלך הקורס ומשתתפי בה כ- 25 מעצבים ואומנים רב תחומיים.
בארבעה במאי נפתחה התערוכה: Jerusalem Berlin Bridge בברלין.
האירוע הינו חלק מ State of Design Berlin , פסטיבל עיצוב שמתקיים בימים אלו בברלין. סטודנטים ממסלול #אודותעיצוב שנה ב' מציגים עבודות שנוצרו בשיתוף 9 יוצרים ישראלים המתגוררים בברלין, במסגרת מעבדת עיצוב לביקורת ושינוי חברתי בהנחיית גלית שבו ודנה בן שלום.
בימים אלו מוצגת עבודה של נועה זילברמן, בוגרת התוכנית, בטרינאלה של הקופר יואיט, מוזיאון העיצוב הלאומי של ארצות הברית.
התערוכה השנה עוסקת במופעים השונים של מושג היופי בעיצוב. הפרוייקט של נועה "קמטים" מוצג בחלק העוסק ב-"טרנסגרסיב", המחובר בהקשר של תערוכה זו לצד האפל והמופלא של היופי.
תערוכת בוגרי התואר השני מתבוננת בתחומי המחקר של 36 בוגרי התכנית הטריים ומבקשת לשרטט דרכם תמונת עולם מעודכנת, אחרי רצף מהפכות טכנולוגיות, אידיאולוגיות וחברתיות שפקדו אותו ואת הכוחות החדשים שמערערים את סדריו הישנים. היא מציעה, דרך נקודת מבטו של המעצב, פיגומים להרכבה של מציאות חדשה המוצגים בחמישה פרקים.
לרגל שיתוף הפעולה עם מייקרוסופט במסגרת קורס "מעבדת עתיד" של #אודותעיצוב הזמנו את הרקדנית והכוריאוגרפית רננה רז להרצאה וסדנה הבוחנת את המושג "מחווה". היה קצת קשה לחשוב דרך הגוף אבל זה קרה בלי ששמנו לב... תודה רננה על מפגש מעניין ותודה לכל מי שלקח חלק.