יצירת חוויה כרוכה בעיבוד משתנים רבים, שהמינון ביניהם הוא זה שפועל על הצופה במספר רמות - שכלית, רגשית והישרדותית. בפרויקט זה נבחנת חוויה שמושתת על ערכים, תבניות ותפיסות של גוף ואוכל בחברה הישראלית. שבירת תבניות אלו אפשרית באמצעות ייצור כלי אוכל שמאתגרים את תנועות האכילה המקובלות. גרימת אי נוחות פיזית, אולי תעורר אצל המשתתפ/ת שאלות על תבניות תרבויות, חיברות, ושניתן לחיות אחרת. בעבודתה, מעלה מיכל שאלות לגבי גוף כמקובע מגדרית ומבקשת לחקור מכאן הלאה את כוחו של החיברות המגדרי.
-
מיכל אביתר (נ. 1984) יוצרת רב תחומית המתמקדת במיצגים קולינרים. משלבת פרקטיקות של עיצוב, במה ומטבח לחוויות אכילה המאתגרות את המוכר. במסגרת לימודיה בתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל חוקרת את הקשר בין גוף חברה ואוכל. עבדה כקונדיטורית בסין, טבחית בישראל ושפית מחקר ופיתוח בתעשיית המזון.
צלם: דור קדמי