אנחנו חיים בעולם מהיר ומשתנה תדיר. מציאות כזו מחייבת אותנו לסגל מתודולוגיות עבודה חדשות שיאפשרו לנו לא רק לשרוד שינויים, אלא ליצור ולצמוח איתם. היכולות והתכונות שיאפשרו התפתחות שכזאת מתאפיינות בחשיבה הוליסטית, גמישות לראיה אנלוגית של המציאות, היכולת לספר סיפור מלא של המוצר או השירות, הרצון להבין לעומק את מי שמולנו בצורה אמפתית, והיכולת לשאול ״למה?״.
עיצוב שירות הוא תחום שנועד לשינויי תבניות מחשבתיות. הוא מורכב מסט כלים ומתודולוגיות התורמים לתכנון וארגון, בניית תשתיות, תקשורת ומרכיבים חומריים לצורך התאמת השירות או המוצר לקהל היעד בצורה מיטבית, לאור השינויים, ובהשראתם. כלים ומתודולוגיות אילו מלווים אותנו לכל אורך חיי השירות או המוצר ומשמשים כמנוע ליצירה וחשיבה חדשנית.
***
קהילת עיצוב שירות ישראל היא בית למעצבי שירות; מעצבים, מעצבות, יזמים ויזמיות, מובילי ומובילות תהליכי שינוי השואפים להיטיב את חוויות השירות המקיפות אותנו. חוויות אילו מתרחשות לאורך זמן בנקודות מגע שונות בתהליכי שירות שונים, במגוון רחב של ארגונים וחברות.
מטרת הקהילה היא לקדם את תחום עיצוב השירות בישראל, ללמוד יחד ולהעשיר את עצמנו ביכולות חשיבה שונות שישרתו אותנו במציאות המתעצבת לנגד עיננו, וכן לחשוף קהלים שונים למתודולוגיה ולשיטות יישום במקום עבודתם ובתהליכים שהם מובילים.
***
הרעיון עלה בעקבות צורך שחשנו בעצמנו ומהשטח, מאנשים שעובדים איתנו ומחברים: ללמוד ולהיחשף עוד לתחום, מחוץ לגבולות האקדמיה. יש צמא לשיטות חשיבה חדשניות, ליצירה של תהליכים, לפתרון של בעיות, לייצירת חוויה המבוססת על אמפתיה. עיצוב שירות עונה על הצרכים האלה. בסדרת מפגשים ואירועים פתוחים, אנחנו מבקשים לחשוף את הקהל הרחב למעצבי שירות מהמגזר העסקי, הציבורי והשלישי. האירועים שואפים לסקור מגוון רחב של תחומים - חינוך, תרבות, שירותים מוניציפאליים, שתיות, פיננסים, יזמויות שונות, סטארטאפים, תאגידים ועוד. המעצבים והמעצבות המתארחים מספרים כיצד הם משתמשים במתודולוגיה, מדגימים ותה באמצעות מקרי בוחן ומראים כיצד היא מסייעת להם לייצר ערך עבור המשתמשים, עבורנו. האירועים של עיצוב שירות ישראל הם בשת״פ עם בצלאל, קרן אדמונד דה רוטשילד, יחידת החדשנות של עיריית תל אביב ו-Designit .
***
SDI הוקמה על ידי נתי באעור, גיא בלנדר, וגיא צ׳רני (סטודנטים ובוגרי בצלאל), בשיתוף פעולה עם התכנית לתואר שני בבצלאל, על מנת לחשוף את הקהל הרחב למתודולוגיה שאנחנו משתמשים בה בחיי היום יום, כל אחד בדרכו. השילוב שבין יישום יומיומי ותמיכה אקדמית מייצרת פסיפס של רעיונות וניסיון שייטיב עם המאזינים והמאזינות, ויהווה שער ייחודי ומעניין לתחום חדש ומתפתח בעולם העיצוב.