במסגרת התערוכה "מגדל התצפית ומקרה הברירה המלאכותית" בביאנלה לעיצוב שבמוז"א נקיים תוכנית רזידנסי במהלכה יתארחו צמדים של סטודנטים או בוגרים לתקופות של כשבועיים/שלושה ויעבדו בחלל התערוכה בפורמט של "סטודיו פתוח". הפרויקטים שנבחרו לרזידנסי הם בעלי אופי מחקרי בהתאם לתמה של התערוכה במגדל התצפית. כל יוצר יקבל עמדת עבודה ומידוף שיתפקדו כסביבת עבודה וכאמצעי תצוגה של תוצרי תהליך המחקר. מתוך כך, עמדות העבודה ישתנו לאורך ימי התערוכה בהתאם להתפתחות האבולוציונית של כל פרויקט ותוצריו, וכמובן גם מתוך תחלופת המתארחים שיפעלו במסגרת התוכנית. בשעות בהן פועלים היוצרים בחלל, קהל המבקרים עד לתהליך העבודה ומוזמן לפגוש ולשוחח איתם על הפרויקטים.
'זיכרון רנדומלי' -רון שפרן
'זיכרון רנדומלי' הינו פרויקט אשר נולד במסגרת הקורס "מחקר יוצר". בעבודה על תרגיל שעסק במושג רנדומליות, נזכר שפרן שבגיל 10 היה לוקח מטבעות מהאוסף ומניח אותם על פסי הרכבת שנצפים ממגדל תצפית זה. כאשר נזכר בתהליך זה החליט ליצור סדרה חדשה ועדכנית ולייצר אוסף חדש באותה שיטה. התוצאה היא רנדומלית לחלוטין והשליטה היחידה על התוצר נעוצה באופן ההנחה על פסי הרכבת.
הפעולה שמבצע שפרן בהווה יוצרת אובייקטים שנראים כאילו נלקחו מן העבר, מעין ממצאים ארכיאולוגיים עתיקים. במסגרת הביאנלה ימשיך לייצר "עתיקות" חדשות וייצור קטלוג ובו טקסטים ותצלומים אשר יתעדו את הממצאים בהשראת רשות העתיקות.
INNEROOM- מאיה אטשטיין
INNEROOM הינו הפרויקט המסכם של מאיה אטשטיין במסלול טכנולוגיה בתוכנית (מנחה: שראון פז). הפרויקט בוחן כיצד האזנה לסאונד המתרחש בגופנו באופן טבעי ובזמן אמת, מהווה כלי לאינטרוספקציה - התבוננות לעולמנו הפנימי. אטשטיין חוקרת כיצד ניטור, תיעוד, פענוח והמחשת DATA יכולים להשפיע על הגוף והנפש ולסייע לנו לשפר את איכות החיים.
דרך אמצעים טכנולוגיים המתממשקים לגוף, אטשטיין מזמינה את הצופים להאזין לפעימות לבם ולזרימת דמם ולאחר מכן לאלתר נעימה קולית באופן אינטואיטיבי על גבי המקצב לו הם מאזינים. כך, במהלך שלם - הופכים הגוף והנפש לכלי תהודה - מהפנים אל החוץ וחזרה.
הקורונה הביאה עמה ריחוק פיזי. על רקע הריחוק בחנה אטשטיין האם ניתן לייצר קרבה ו/או סנכרון בין אנשים הנמצאים בחללים מרוחקים. דרך פלטפורמת ZOOM היא בדקה את ערך הפסקול של הגוף אל מול אנשים שנמצאים בחלל אחר באותו זמן.